Go to Top

Creu de Sant Jordi 2009

Tal com hem comentat a l’editorial, enguany celebrem amb joia la concessió de la Creu de Sant Jordi a la nostra Fundació Ajuda i Esperança.

Com els nostres lectors ja saben, la Creu de Sant Jordi és la màxima distinció que atorga la Generalitat de Catalunya. Va ser creada pel Decret 457/1981, de 18 de desembre, “amb la finalitat de distingir aquelles persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural”.

Enguany, s’han concedit a 27 personalitats i 15 entitats, una d’elles la nostra Fundació. Volem manifestar des d’aquestes pàgines, la més sincera enhorabona a totes les persones i entitats que, com nosaltres, han estat mereixedores d’aquest preuat guardó.

Segons consta en el diploma acreditatiu que es rep conjuntament amb la Creu, a proposta del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació i d’acord amb el Govern, es decreta en Article 2, atorgar la Creu de Sant Jordi a Fundació Ajuda i Esperança.

“En reconeixement a la importància dels valors humans que són inherents a la seva tasca, dedicada sobretot a la programació i manteniment del Telèfon de l’Esperança de Barcelona. L’actuació d’aquest servei permet que les persones puguin expressar els seus sentiments, reduir així el nivell d’ansietat i trobar, si s’escau vies de solució a conflictes”.

El lliurament es va celebrar el dia 21 d’abril en un acte solemne al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

Volem manifestar a través d’aquest Full Informatiu el nostre més sincer agraïment a totes les persones i entitats que han donat suport a la nostra Fundació com a mereixedora d’aquesta màxima distinció.

També volem fer extensiu aquest agraïment a tots aquells que ens han fet arribar la seva enhorabona.  A tots ells, MOLTES GRÀCIES!!!

Per a nosaltres, la Creu de Sant Jordi ha suposat un important reconeixement de la societat civil catalana per la tasca portada a terme des de l’inici del nostre servei, ara ja fa quaranta anys, fins a l’actualitat. Una labor silenciosa però constant, que ha permès atendre més de 350.000 trucades, gràcies a la col·laboració altruista de més de 600 persones que han cedit part del seu temps a fer possible el Telèfon de l’Esperança de Barcelona. Totes elles són partícips d’aquest guardó, així com totes aquelles que han donat suport econòmic al nostre projecte al llarg dels anys.

Des del Patronat de la Fundació i des de Direcció, volem deixar constància del paper tan primordial que han tingut totes aquestes persones a fer possible la concessió d’aquesta distinció. Son totes elles les que han desenvolupat els valors humans inherents a una tasca solidària com la nostra.

I a totes elles volem fer extensiu el discurs del president de la Generalitat, José Montilla, en l’acte de lliurament, quan va manifestar:

“Les Creus de Sant Jordi són un acte de generositat social que es correspon amb unes trajectòries personals, col·lectives i professionals d’una generositat i exemplaritat superiors. Catalunya se sent orgullosa de poder comptar amb aquests herois contemporanis. De les seves biografies, de la seva història, s’extreu el relat èpic necessari per fer front als reptes de present i futur. Conscients que el poble que sap reconèixer els millors, manté viva la seva capacitat col·lectiva de millorar. A tots els guardonats i guardonades d’enguany hem d’agrair el seu exemple i tot el que han donat a la societat catalana”.

Des de la Fundació Ajuda i Esperança seguirem treballant per tal que el Telèfon de l’Esperança de Barcelona segueixi oferint una escolta anònima i confidencial, les 24 hores del dia, tots els dies de l’any.

Tota persona que en un moment donat necessiti parlar amb algú, sigui com sigui, li passi el que li passi i tingui l’edat que tingui, sempre trobarà “una veu amiga al 93 414 48 48.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *