Go to Top

Formació externa: Properes activitats programades segon semestre 2014

Seminari vivencial d’escolta empàtica

Ja fa uns quants anys que se sent parlar força de l’empatia, allò de posar-se en el lloc de l’altre. Però, com es fa exactament, això? De vegades, per exemple durant una discussió o qualsevol tipus de conflicte, hem desitjat que l’altre es posés en el nostre lloc i no ho ha fet, i això ha provocat un distanciament entre nosaltres. I també a l’inrevés, altres vegades ens hem volgut posar en el lloc de l’altre, però no n’hem estat capaços. Potser les nostres emocions ens ho impedien o, potser, encara que volíem, no ho hem sabut fer i alguna paraula que ha sortit dels nostres llavis o una expressió poc adequada de la nostra cara ha fet que l’altre no se sentís comprès i, de mica en mica o de cop, s’ha allunyat de nosaltres.

Com podem, doncs, evitar que això succeeixi? Com podem ser empàtics amb l’altre. Al Tdl’E fa molts anys que formem els nostres voluntaris perquè desenvolupin aquesta habilitat. Tenim una àmplia trajectòria ensenyant a escoltar empàticament. Per això presentem aquest seminari vivencial, on aprendrem quines són les claus per a desenvolupar aquesta eina de comunicació que permet construir relacions més properes, menys conflictives i emocionalment més sanes. El seminari està adreçat a qualsevol persona que vulgui millorar les seves relacions interpersonals, tant en l’àmbit laboral com personal.

Els objectius d’aquest seminari són prendre consciència de la importància de l’empatia en les relacions interpersonals, conèixer què és l’escolta empàtica i els elements que la conformen, identificar les diferents maneres de transmetre empatia i desenvolupar habilitats per a comunicar-se empàticament.

La durada del seminari serà de vuit hores. Tindrà lloc el dissabte 4 d’octubre de deu a dues i de dos quarts de quatre a dos quarts de vuit. Serà impartit per Sergio Garcia, psicòleg, terapeuta Gestalt i col•laborador en les activitats de formació continuada dels voluntaris del Telèfon de l’Esperança. El nombre màxim d’assistents per grup és de 20 persones. La metodologia d’aprenentatge és eminentment pràctica i vivencial, encara que també s’acompanya dels continguts teòrics necessaris per a consolidar l’aprenentatge. En els aprenentatges per a desenvolupar habilitats és clau la pròpia experiència, per aquest motiu facilitem que l’assistent visqui a l’aula les experiències necessàries per a desplegar l’habilitat de l’escolta empàtica.

Curs d’oratòria

Després de l’èxit del curs d’oratòria del passat mes de gener, convoquem una segona convocatòria per al mes d’octubre, dies 2 i 9, de sis a vuit de la tarda. Novament serà impartit per Robert Rodergas, publicitari, conferenciant, deixeble del professor Daniel Lafuerza, amb les tècniques de l’especialista Jürg Studder i membre del Patronat de la Fundació Ajuda i Esperança.

Perfeccionar i dominar el fet de parlar davant d’un auditori no és difícil, és un aprenentatge funcional sobre el control anímic, les tècniques oratòries i l’optimització de la paraula. Aquest Curs és eminentment didàctic i pensat per a totes aquelles persones que han de fer presentacions, discursos, conferències, etc., o simplement per a aquells que volen perfeccionar i donar més expressivitat als seus parlaments, sigui en l’àmbit privat o en el professional. El curs s’estructura en dues sessions de dues hores cadascuna, en què es treballa el control de la tensió anímica que bloqueja l’orador, l’ordre i prioritat dels continguts, així com la confecció del guió i tècniques vocals i expressives per a atraure i mantenir l’atenció dels oients. Tot això complementat amb exercicis pràctics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *