Go to Top

Sempre atents, sempre amatents

Com cada publicació corresponent a aquestes dates estiuenques, ens plau presentar el resum de la feina feta l’any anterior amb la satisfacció d’haver ofert la nostra atenció continuada un any més. I ho fem a través de la nostra Memòria Social que poden consultar al nostre web i també amb l’estadística de trucades, que podran llegir en aquesta publicació.

Sempre que tanquem l’estadística anual de trucades se’ns ofereix la possibilitat d’analitzar quina és l’evolució del nostre servei i també de les necessitats que presenten les persones que s’adrecen a nosaltres amb l’esperança de trobar una veu amiga que escolti les seves preocupacions o dificultats.

En aquest sentit podem dir que, des d’un punt de vista quantitatiu, de nou hem superat el nombre de trucades d’anys anteriors. La progressió ascendent continua i és el reflex de l’esforç que fan tots els nostres voluntaris i voluntàries a l’hora d’atendre el màxim de persones que volen contactar amb nosaltres per a compartir les seves circumstàncies i les seves vivències.

Però també qualitativament observem que aquestes persones agraeixen sincerament l’atenció rebuda, el temps compartit, el suport rebut, l’acompanyament que s’ha ofert, l’actitud d’acolliment amb què s’han trobat, el desig de trobar conjuntament possibilitats d’afrontar la seva situació, el consol en la solitud. Però, per sobre de tot, l’agraïment per ser aquí, disposats, atents i amatents, sense condicionants en la nostra acció, sense més recompensa que el fet saber-nos útils i poder aconseguir un somriure, una millora en l’estat d’ànim ni que sigui puntual.

Dia a dia escoltem persones i les escoltem des del cor, des del respecte, des de l’admiració, des de l’agraïment sincer per la confiança que dipositen en nosaltres. I això ens omple i ens encoratja a continuar treballant i esforçant-nos a complir amb la nostra missió. Una missió centrada a oferir atenció social en un marc de total anonimat i confidencialitat amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i el benestar emocional de les persones que viuen situacions de solitud, incomunicació o que generen un patiment. Aquesta és la nostra manera de contribuir a crear una societat més solidària, acollidora i resilient.

Una forma ben poètica i descriptiva de resumir tot això és la lletra de la cançó Ets la veu amiga, una cançó creada ben recentment per al Telèfon de l’Esperança que podran escoltar a la nostra pàgina web www.telefonoesperanza.com.

Ets la veu amiga

A tu si et puc explicar, ja sé que en saps d’escoltar!
Amb tu jo tinc l’esperança, en tu jo em puc recolzar.
La veu amiga que avui, a dins de l’ombra, fa llum,
la teva veu m’acompanya a fer petits els meus murs.

La soledat s’esvaeix, l’angoixa queda en no res.
La teva veu m’acompanya i em fa sentir que podré
I quan et truqui estaràs amb un somriure escoltant,
Amb tu jo tinc l’esperança, en tu jo em puc recolzar.

Ets la veu que em fa costat
com la llum radiant d’un far
al telèfon escoltant, em dónes esperança…

Versión en castellano

Siempre atentos, siempre dispuestos

Versió impresa

Una veu amiga – Juny 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *