Go to Top

Treballant junts per a prevenir el suïcidi

El 10 de setembre se celebra el Dia Internacional per a la Prevenció del Suïcidi i enguany el lema de la International Association for Suicide Prevention (IASP) ens apel·la a tots i totes a treballar plegats per a prevenir aquesta realitat complexa, colpidora i molt preocupant.

Hi ha dos aspectes bàsics a conèixer per tal de poder prevenir el suïcidi: els senyals d’alerta i saber com actuar davant una situació de risc. Al Telèfon de l’Esperança treballem en la formació del nostre voluntariat per a donar la millor atenció possible a les persones que truquen manifesten idees o conductes suïcides. El fet de ser una atenció anònima i confidencial sovint afavoreix aquestes verbalitzacions i permeten qui pateix un moment de profunda desesperació ens obri una petita porta a l’esperança.

Detectar aquests senyals d’alerta i actuar en conseqüència està a l’abast de tothom i ens pot convertir en agents ben eficaços per a prevenir el suïcidi.

SENYALS_ALERTA_2
RECOMANACIONS_ACTUACIÓ

 

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *