Go to Top

El Telèfon de l’Esperança amb la lluita contra el masclisme

La Fundació Ajuda i Esperança s’ha adherit al manifest per a l’eliminació de la violència envers les dones que ha impulsat l’institut Català de les Dones. Sota el lema “Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals”, el Telèfon de l’Esperança vol donar tot el seu suport a la causa i mostrar d’aquesta manera el total rebuig cap a les agressions sexuals de qualsevol mena.

El 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones i un munt d’entitats, entre elles, la Fundació del Telèfon de l’Esperança, s’han volgut unir a la causa i donar suport a la campanya que porta com a lema principal “Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals”.

Tot i el pas dels anys, els masclismes i les agressions sexuals segueixen a l’ordre del dia. Fa 10 anys que a Catalunya hi ha una llei que vetlla pels drets de les dones i en conseqüència intenta erradicar els masclismes, però no és suficient. Vivim constantment envoltats de masclismes i agressions, que més o menys subtils, acaben passant desapercebuts a la vista i acaben convertint-se en una cosa quotidiana del nostre dia a dia. Ens cal educar, ens cal saber, ens cal reconèixer.

Aquest manifest al qual la Fundació Ajuda i Esperança posa sobre la taula algunes xifres esfereïdores. En tot el món de cada tres dones ha patit violència masclista. Si parlem només d’Europa el manifest revela que una de cada tres dones ha patit violència física o sexual durant la seva infantesa a mans d’un home adult i si ens enfoquem a casa nostra, a Catalunya, una de cada quatre dones ha sigut víctima d’un atac masclista d’extrema gravetat.

  • Prevenció perquè la violència no sigui una opció vàlida en les relacions de parella.
  • Recursos per garantir una atenció digna i de qualitat a les dones en situació de violència masclista per a la seva total recuperació, i, especialment, en tot el procés de denúncies i procediments judicials.
  • Més professionals especialitzats en l’atenció a filles i fills perquè el futur de casa nostra sigui un país lliure de violència masclista.
  • Recursos d’urgència i atenció de qualitat per recolzar les dones en situacions de risc per elles i els seus fills i filles.
  • Avançar en la construcció d’un model català d’abordatge de les violències sexuals, amb una visió integral i amb la voluntat d’explicar què són i com se’n pot sortir.

Per últim, la Fundació Ajuda i Esperança vol recalcar la importància d’aquestes accions per tal de conscienciar a la societat i recordar que al 93 414 48 48 hi ha una veu amiga, anònima i confidencial, disposada a escoltar i donar suport a totes les dones víctimes de qualsevol classe de masclisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *