Go to Top

Maria Rosa Buxarrais: “Afrontem la tercera etapa del Telèfon amb molta il•lusió i esperança”

Per a molts, el canvi de seu d’El Telèfon de l’Esperança suposa la fi d’una etapa i el començament d’una nova. Maria Rosa Buxarrais, presidenta de la fundació, diu que afronta aquesta nova etapa amb molta il·lusió i esperança i assegura que aquest nou canvi és una gran oportunitat per veure un nou entorn en una nova ubicació molt diferent de la que la família del telèfon estava acostumada.

La valoració que fa Maria Rosa de la segona etapa ja finalitzada del Telèfon és molt positiva: “Hem anat canviant de mica en mica cap a bé, ens hem donat a conèixer als mitjans de comunicació, hem augmentat el nombre de trucades i ens hem anat actualitzant pel que fa a les noves tecnologies”. Aquesta nova etapa que just ara comença no només implica un canvi d’ubicació sinó també un canvi d’entorn en tots els aspectes: “En aquest nou barri hi ha més persones vulnerables i d’aquesta manera tenim contacte amb un altre tipus de població que en la ubicació anterior no teníem”. Els voluntaris/es sempre són la peça fonamental dins el Telèfon, ja que “no són voluntaris normals, són persones amb una gran capacitat d’escoltar els altres i això no ho sap fer tothom.  El voluntariat del Telèfon no és qualsevol voluntariat”. Durant les dues etapes que porta recorregudes el Telèfon han passat per aquí moltíssims voluntaris/es. Persones que han aportat i que aporten alguna cosa que fa que el Telèfon sigui tal com el coneixem avui.

“Els voluntaris del Telèfon tenen qualitats que no són habituals en la gent. Són persones molt especials”

Una part de la nova oficina del Telèfon de l’Esperança

Són molts els motius pels quals una persona decideix trucar al 93 414 48 48:  problemes de salut mental, angoixa, solitud, problemes de parella i/o familiars, addiccions, problemes econòmics… Però també són molts els motius pels quals decideix tornar a trucar. S’apropen unes dates senyalades en què tal com indica la Maria Rosa “al Nadal les persones se senten més soles que mai”. Això provoca que el sentiment de solitud augmenti i que en conseqüència augmentin el nombre de trucades. “En aquestes dates el Telèfon de l’Esperança té una importància encara major”, però, “tot i que de vegades els voluntaris i voluntàries que agafem el telèfon escoltem històries molt tristes i dures que sovint ens poden deixar tocats, hem de tenir ben clar que també rebem molts beneficis a canvi. El Telèfon et fa veure la vida d’una altra manera, és un termòmetre social que t’ensenya com està la societat i t’ajuda a relativitzar els teus problemes”. Per la Maria Rosa “les persones que truquen són també especials. No tothom és capaç de despenjar el telèfon i compartir els seus problemes amb un desconegut. És una vinculació afectiva molt bonica i especial”. Amb el canvi de seu la Maria Rosa indica que hem entrat de ple en una tercera etapa amb “moltíssimes ganes de millorar” i en la que està segura que hi haurà “més moviment a les xarxes socials.

“Al Nadal sembla que sigui obligatori ser feliç i això crea una pressió en moltes persones que les fa patir”

i als mitjans de comunicació i sobretot il·lusió i esperança per part de tothom”. Per aquesta nova etapa que estem encetant s’esperen moltes coses i hi ha les expectatives altes com no podria ser d’una altra manera. Cada any el Telèfon supera el nombre de trucades ateses de la mateixa manera que any rere any es supera en qualitat. Això només s’aconsegueix amb esforç i és la recompensa d’una feina ben feta. No és un treball d’una sola persona, sinó de moltes treballant per una mateixa causa: aconseguir un món millor en què tothom sigui escoltat i comprès com es mereix.

Versión en castellano

Siempre atentos, siempre dispuestos

Versió impresa

Una veu amiga – Juny 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *