Go to Top

Nou rècord de trucades ateses l’any 2018

El Telèfon de l’Esperança de Barcelona va atendre l’últim any més de 25.000 trucades, de les quals més de la meitat tenien a veure amb temes relacionats amb la salut mental.

Amb les dades de l’últim any sobre la taula es pot dir que el Telèfon de l’Esperança de Barcelona l’any 2018 ha batut un nou rècord. Mai s’havia arribat a una xifra tan elevada de trucades ateses en un mateix any, 25.003. Això suposa un increment progressiu de més d’un 25% respecte fa 5 anys. D’aquestes trucades, gairebé el 70% són dones i més de la meitat de les persones que truquen tenen entre 40 i 70 anys.

El motiu de les trucades són diversos. El 54% són problemàtiques directament relacionades amb la salut mental, especialment la depressió. La solitud i la necessitat de parlar són també freqüents amb un 15% del total, i no només entre la gent gran, sinó en totes les edats. Els conflictes en les relacions familiars o de parella ocupen el tercer lloc en les problemàtiques que manifesten les persones que ens truquen amb un 9%.

Gràfiques que indiquen en percentatges l’edat
dels usuaris i el motiu de les trucades

A totes elles hem ofert una veu amiga a través dels nostres voluntaris i voluntàries que s’han esforçat al màxim per a pal·liar el seu patiment i preocupació. Volem expressar el nostre agraïment a tots i totes, així com a les persones que han trucat al 93 414 48 48 per a trobar suport, consol i comprensió les 24 hores, els 365 dies de l’any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *