Go to Top

Editorial

Estem de celebració, una celebració molt especial: mig segle. Un 19 de març de 1969, fa cinquanta anys, el Mn Miquel Angel Terribas va fundar el Telèfon de l’Esperança de Barcelona,ell va exercir les funcions de direcció i promotor fins que, malauradament, va morir el 1986. Llavors va agafar el relleu en Mn Agustí Viñas, creant la Fundació Ajuda i Esperança, la que ara s’encarrega de vetllar per el bon funcionament del servei del Telèfon, gràcies a un equip de persones amb un valors ètics encomiables, unes 182 voluntàries i voluntaris amb l’ajuda d’altres que duen a terme les tasques de direcció, administració, logística i comunicació, hem aconseguit aquest 2018 assolir el record de trucades, unes 25.000, aproximadament entre unes 70 i 80 trucades per dia, en les dues cabines que tenim.

Es tracta d’una institució creada per una persona, però recolzada pels membres de la seva família, un agraïment especial a la família Terribas.

Estem convençuts de que la tasca del telèfon no té un final, sigui d’una forma o d’una altra continuarà, amb unes persones o amb unes altres, perquè la seva finalitat s’ho val. Sempre hi haurà necessitat de ser escoltat per una veu amiga. Moltes persones han contribuït a que s’arribi fins avui, directors, membres del patronat, voluntàries i voluntaris, però han estat i son moltes. A totes elles volem agrair la seva contribució.

Les fundacions han de saber transformar-se i evolucionar per adaptar-se a les necessitats reals de la societat. Des del mes d’octubre hem canviat la seu de barri, i un canvi d’ambient sempre comporta altres tipus de canvis. Es moment de fer una autoavaluació i una autocrítica del servei que, sens dubte, ens servirà per millorar i créixer. Avui contemplant el que hem fet i mirant cap al futur, apostem pel progrés d’aquesta institució. Moltes gràcies a tothom i PER MOLTS ANYS!

Maria Rosa Buxarrais
Presidenta Fundació Ajuda i Esperança

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *