Go to Top

Notícies

NOU RÈCORD DE TRUCADES ATESES L’ANY 2018

Amb les dades de l’últim any sobre la taula es pot dir que el Telèfon de l’Esperança de Barcelona l’any 2018 ha batut un nou rècord. Mai s’havia arribat a una xifra tan elevada de trucades ateses en un mateix any, 25.003. Això suposa un increment progressiu de més d’un 25% respecte fa 5 anys. D’aquestes trucades, gairebé el 70% són dones i més de la meitat de les persones que truquen tenen entre 40 i 70 anys. Els motius de les trucades són diversos. El 54% són problemàtiques directament relacionades amb la salut mental, especialment la depressió. La solitud i la necessitat de parlar són també freqüents amb un 15% del total, i no només entre la gent gran, sinó en totes les edats. Els conflictes en les relacions familiars o de parella ocupen el tercer lloc en les problemàtiques que manifesten les persones que ens truquen amb un 9%. A totes elles hem ofert una veu amiga a través dels nostres voluntaris i voluntàries que s’han esforçat al màxim per pal•liar el seu patiment i preocupació. Volem expressar el nostre agraïment a tots i totes, així com a les persones que han trucat al 93 414 48 48 per a trobar suport.


MÉS D’UNA DESENA DE CELEBRITATS SE SUMEN A LA CELEBRACIÓ DEL 50È ANIVERSARI

Si ens segueixes a les nostres xarxes socials, hauràs pogut veure que han estat moltes les personalitats de diferents àmbits les que han volgut afegir-se a la festa i felicitar-nos el nostre 50è aniversari. Persones destacades del món de la comunicació com per exemple els periodistes, Jordi Basté, Lluis Foix, Xavier Solà, Lidia Heredia, Kilian Cebrià o Carlos Fuentes. Pel que fa a l’àmbit de la medicina el Doctor Estivill, més conegut com “El doctor de la son” o el president de l’associació espanyola contra el càncer, el Doctor Laureano Molins. Del món de l’esport s’ha sumat a les felicitacions l’esportista Cesc Fàbregas i pel que fa al món de la faràndula han sigut moltes les personalitats que ens han desitjat un feliç aniversari, persones tan destacades com la Judith Mascó, l’Isabel Rocatti, el Cesc Casanovas, les colometes de l’obra de teatre “La plaça del diamant”… Entre moltes altres. Moltes gràcies a tots pels vostres desitjos i les vostres felicitacions!


ENS VISITEN DEL CENTRE PENITENCIARI BRIANS 2

Al mes de juny ens va visitar un grup de recluses del centre penitenciari de dones Brians 2. En aquesta visita, dirigida pel nostre voluntari Joaquim Deosdad, vam ensenyar a les nostres visitants la nostra seu i els vam fer una petita introducció al món del voluntariat i l’altruisme.


EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT ENS FELICITA

L’actual president de la Generalitat, Joaquim Torra i Pla, va voler sumar-se a les felicitacions a través d’un vídeo d’un minut en el qual va felicitar el mig centenari “en nom de tot el govern de la Generalitat de Catalunya”. El President va voler mostrar el seu “agraïment als centenars de voluntaris i voluntàries que durant tot aquest temps han estat fent del Telèfon de l’Esperança un telèfon d’ajuda a les persones”.


EL TELÈFON ALS MITJANS!

Enguany són molts els mitjans de comunicació que s’han fet ressò del nostre 50è aniversari i han volgut parlar amb nosaltres. Si ens segueixes a les nostres xarxes socials ens hauràs pogut veure a TVE, TV3, Televisió d’Esplugues o escoltat a RAC1, Catalunya Ràdio, Ràdio Sabadell, Ràdio4, COPE, Ràdio Mataró, o llegit a LaVanguardia, el Diari de Sabadell… Entre d’altres. Des del Telèfon de l’Esperança volem donar les gràcies a tots aquests mitjans que desinteressadament han difós la nostra tasca i que gràcies a aquesta cobertura hem pogut arribar a molta més gent que algun dia ens pugui necessitar.


#JODONOESPERANÇA

Per a les entitats del tercer sector resulta fonamental poder comptar amb el suport econòmic de particulars i empreses per a poder seguir amb les nostres activitats. Al Telèfon de l’Esperança també necessitem ampliar aquestes ajudes. És per això que amb la col•laboració de l’Ajuntament de Barcelona estem dissenyant la campanya #jodonoesperança. Són moltes les persones que ens donen el seu suport però en necessitem més. Sumant molts petits esforços aconseguirem que tothom pugui tenir una veu amiga. Si vols col•laborar en la continuitat del Telèfon de l’Esperança entra a www.telefonoesperanza.com/donar/ Fes una donació!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *