Pulcritud

Ordre, netedat, cura, endreça, atractiu o qualitat són sinònims de pulcritud.

 

A través del nostre aspecte personal, de la cura del nostre entorn o la manera de treballar que tenim donem molta informació als altres sobre la nostra personalitat i costums. Si ens esforcem o no en fer bé les coses, vigilar la neteja personal o del nostre habitatge, escola o lloc de feina estem enviant missatges als altres sobre com som i com fem les coses.

La majoria de nosaltres quan anem a demanar una feina, o volem agradar algú, si sortim a fer una volta o assistim a l’escola o a un esdeveniment rellevant, ens preocupem per deixar una bona impressió en les persones: triem com anirem vestits, ens pentinem i ens esforcem a tenir-ho tot organitzat. Però per què només per a algunes ocasions? Convindria que sempre vigiléssim la pulcritud i no només quan vulguem impressionar als altres. És un valor que millora la nostra salut i les relacions amb els altres.

A vegades descuidem extremadament la nostra forma de vestir, casa nostra, les nostres coses. O no hem tingut mai l’habitació , la nostra roba o la nostra pròpia persona descuidades?

Els bons hàbits de neteja, ordre i organització personal queden reflectits en la forma de parlar, d’actuar, de relacionar-nos amb els altres i també en la forma de respondre davant els compromisos contrets. Que els altres ens vegin com a una persona pulcre facilitarà que confiïn en nosaltres.

Hem d’esforçar-nos en ser nosaltres mateixos, tenir la nostra pròpia personalitat, però ens ajudarà més fer-ho amb bones maneres aconseguint així un “segell propi”. Posem atenció en l’aspecte personal, és a dir, en la imatge que volem donar als altres. Però cal que recordem que també ensenyem com som segons la forma d’actuar o de treballar. La forma de ser, de parlar i expressar-nos també diu qui som.

Detalls com tatuatges o modes tenen un missatge, un segell imprès, que moltes vegades pot obrir-nos o tancar-nos portes. Tinguem clar quina imatge volem donar, quins símbols volem exhibir al cos no fos cas que diguin el contrari del perfil que volem triar per a un futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *