Go to Top

Oferta Formativa

GUIA_ESCOLES_2016_2017

OFERTA FORMATIVA

Al Telèfon de l’Esperança de Barcelona formem acuradament els nostres voluntaris i voluntàries en habilitats comunicatives, especialment en l’escolta empàtica, habilitat que és la base de la nostra actuació. Aquesta habilitat és el nostre know how, el nostre saber fer, allò que ens caracteritza i que ens permet portar a terme dos dels principis que regeixen la nostra actuació: acolliment i empatia.

Saber escoltar és una característica bàsica de la comunicació efectiva. Dediquem moltes hores a comunicar-nos perquè és una aptitud necessària per a l’ésser humà. Però, ho fem bé? Millor dit, ho sabem fer bé?

Hi ha quatre formes de comunicació: llegir, escriure, parlar i escoltar. Dediquem molts anys de la nostra vida a aprendre a parlar, llegir i escriure. Però, quan i com aprenem a escoltar?

Mai no és tard per aprendre a escoltar. És una gran assignatura pendent per a moltes persones. Per aquest motiu, volem contribuir al seu aprenentatge més enllà del nostre voluntariat. Tenim el convenciment que no hi ha millor prevenció del benestar personal que la millora de la qualitat de les relacions interpersonals.

Qualsevol de nosaltres hauria de poder ser un suport per a les persones del seu entorn i alhora que hauria de poder comptar també amb algú que li pogués escoltar en cas de necessitat.

Formar en escolta empàtica requereix també adaptar els seus fonaments a diferents problemàtiques, per tal de comprendre i donar el millor suport possible a la persona aconseguint així una bona comunicació. Per aquest motiu la nostra oferta formativa també inclou activitats adreçades a la prevenció del suïcidi o l’atenció a persones en crisi  entre d’altres.

Adrecem i adaptem aquesta formació a diferents tipologies de destinataris:

ESCOLES

Activitat formativa Taller “Ei!! Tu escoltes?”
Adreçada a alumnes de segon cicle de l’ESO, batxillerat o cicles formatius.
Màxim d’assistents: 25 alumnes
Durada: Formats d’una hora i mitja i de dues hores

Objectius:

L’escolta activa ens permet establir el feedback bàsic per a la comunicació, però implica conèixer i practicar moltes actituds que sovint no tenim presents. I no només això, sinó que els joves reben estils comunicatius totalment contraris a aquesta capacitat. Cridar més que l’altre, desprestigiar-lo o ignorar els seus sentiments és la forma de comunicació més freqüent que s’observa en programes televisius adreçats als joves.

Per això presentem aquest taller d’escolta activa on aprendran a identificar els errors més freqüents en la comunicació i com es pot optimitzar per tal de potenciar i enfortir les relacions interpersonals millorant el seu benestar en tots els àmbits (escola, família, amistats…).

Si esteu interessats a formar als joves en aquesta habilitat comunicativa trobareu informació més detallada al PDF  Guia de formats per a escoles. Podeu consultar-lo clicant aquí (GUIA FORMATS PER A ESCOLES)

ENTITATS

Quan s’atén i es vetlla pel benestar de persones en situació de vulnerabilitat cal saber establir el límit entre empatia i implicació personal per tal d’evitar el risc d’afectació emocional sense que l’atenció perdi qualitat.  Aquest límit implica unes característiques personals però també eines formatives. És per això que seguint la demanda que ens ha arribat en anteriors ocasions, oferim xerrades de dues hores a entitats que vulguin formació sobre temàtiques com:

·         L’escolta empàtica

·         Atenció i acompanyament a persones en situació de crisi

·         Acompanyament a persones amb ideacions suïcides

EMPRESES

Les relacions interpersonals en el món de l’empresa sovint comporten dificultats en la convivència que poden afectar l’òptim funcionament intern. L’escolta activa constitueix l’eix vertebrador de la comunicació interpersonal. Potenciant aquesta capacitat s’aconsegueix:

Per això oferim també formació en comunicació i escolta activa en diferents formats segons les necessitats:

     Xerrada (dues hores)

     Taller (quatre hores)

     Seminari (vuit hores)

Sol·liciteu més informació a administracio@telefonoesperanza.com