Go to Top

Telèfon de l’Esperança

El Telèfon de l’Esperança és un servei d’atenció telefònica que té com a finalitat escoltar i atenuar l’angoixa i la preocupació de la persona que truca, facilitant opcions o possibilitats que no hagi tingut en compte davant la seva situació concreta.

  

Spot del Telèfon de l’Esperança

Què trobareu en trucar-nos?

Quan algú contacta amb nosaltres a través del 93 414 48 48, sempre troba un voluntari  o voluntària que està disposat a escoltar i acompanyar la persona. Per a nosaltres cada trucada és un moment molt especial. S’estableix un diàleg molt sincer gràcies a l’anonimat i la confidencialitat en què es produeix.

La nostra missió consisteix a oferir aquest acompanyament generant un espai on la persona es trobi ben acollida. Mitjançant l’escolta empàtica i el respecte total aconseguim que es redueixi l’angoixa i la preocupació. Treballem conjuntament per a reflexionar entorn la situació o vivència que vol compartir amb nosaltres, alhora que cerquem formes d’afrontar-la.

Són molts els motius pels que una persona ens pot trucar, perquè són moltes les situacions que poden generar un patiment. Problemes de salut mental, angoixa, solitud, problemes de parella o entre pares i fills, incomunicació, addiccions, problemes econòmics o, fins i tot, moments de profunda desesperació. En tots els casos oferim una atenció plena, comprensió i acompanyament per aconseguir un major benestar.

No hi ha millor satisfacció que l’agraïment que les persones ens expressen en acabar la trucada en sentir-se escoltades, acompanyades i valorades.

 

Evolució de trucades

El nostre servei dóna atenció les 24 horas, tots els dies de l’any, siguin laborables o festius. Són moltes les trucades que rebem cada dia i els nostres voluntaris i voluntàries s’esforcen molt per atendre-les. La mitjana se situa en les 68 trucades/dia i cada any va augmentant.

Al llarg de l’any 2018 vam atendre un total de 25.003 trucades

ESTADÍSTICA_TRUCADES_2018

A continuació mostrem com ha anat augmentant la nostra actuació al llarg dels anys.

Mentre hi hagi algú que ens necessiti seguirem treballant per a què pugui comptar amb una veu amiga tan sols fent una trucada, sense necessitat de desplaçar-se enlloc, en qualsevol moment del dia o la nit.

Al 93 414 48 48 sempre hi trobaràs algú

Premis i reconeixements

Al llarg de la nostra trajectòria hem rebut diversos reconeixements que ens han ajudat i animat a continuar la nostra tasca d’atenció telefònica.

Premi de Civisme a la Ciutadania i Virtut Civil 2017, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya

Premi Ramon de Teserach 2010 a l’Actuació Cívica d’Entitats per a la Promoció de la Salut, de l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears

Creu de Sant Jordi 2009, atorgada per la Generalitat de Catalunya

Premi Josep Parera 2007, atorgat per l’Obra Social de Caixa Penedès