Go to Top

Qui som

Fundació Ajuda i Esperança

La Fundació Ajuda i Esperança és una organització privada sense ànim de lucre creada el març de 1987 per a promoure, fomentar i donar suport al servei de comunicació i orientació urgent i immediata anomenat Telèfon de l’Esperança.

Aquest servei d’atenció telefònica va ser fundat el 19 de març de 1969 per Mn. Miquel Àngel Terribas, promotor i director fins a la seva mort l’any 1986.

El Telèfon de l’Esperança és un servei que ofereix atenció les 24 hores, 365 dies i és portat a terme per un voluntariat preparat específicament per a aquesta finalitat.

Els principis conductors que regeixen la nostra actuació són:

M I S S I Ó

La nostra missió se centra a oferir atenció social en un març de total anonimat i confidencialitat amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i el benestar emocional de les persones que viuen situacions de solitud, incomunicació o que generen un patiment, contribuint així a crear una societat més solidària, acollidora i resilient.

V I S I Ó

Treballar per a què el nostre model de comunicació efectiva, basat en l’escolta empàtica, esdevingui un referent per a les relacions interpersonals a la nostra societat.

Aconseguir així fomentar el benestar emocional de les persones, especialment en joves.

Formar i assessorar en matèria d’auxili, situació de necessitat, atenció a persones en crisi, escolta activa i comunicació, prevenció del suïcidi, entre d’altres.

Ser un servei de referència en atenció comunitària i voluntariat i aconseguir que qualsevol persona pugui ser instrument de transformació social.

V A L O R S

 

 

 

Voluntariat

Totes les persones que atenen el Telèfon de l’Esperança ho fan de forma voluntària i altruista. Reben una formació específica per a realitzar aquesta tasca d’escolta i acompanyament i donar el millor servei. Persones amb molts valors i actitud d’ajuda que donen suport a qui ho necessita.

Anònim i confidencial

Per al Telèfon de l’Esperança de Barcelona l’anonimat i la confidencialitat són fonaments bàsics.

És important per a nosaltres preservar la identitat de la persona que truca, així com la del voluntari o voluntària que l’atén. D’aquesta manera aconseguim que la persona expressi lliurement les seves angoixes i preocupacions així com les seves idees i accions. Ens esforcem per a què la persona que ens truca se senti ben acollida, sigui quin sigui el motiu de la trucada.

Els nostres voluntaris ni aconsellen ni dirigeixen. La seva funció és fer un acompanyament actiu mitjançant l’escolta activa, sense jutjar, ni aconsellar, sinó cercant opcions conjuntament per a afrontar la situació de la manera més òptima. Totes les persones i problemàtiques tenen cabuda a les nostres línies.

SI NECESSITES PARLAR AMB ALGÚ, TRUCA’NS!!