Voluntariat

La tasca dins la fundació consisteix a atendre les trucades que arriben a les nostres línies telefòniques mitjançant diferents tècniques d’escolta.

Les persones voluntàries són el motor de la nostra entitat, sense elles res seria possible,  per això és molt important cuidar-les i preservar la integritat de tot l’equip humà sobretot per la càrrega emocional de les trucades.

Proporcionem un entorn segur tant per les persones que necessiten ajuda com pels voluntaris. Per aquest motiu hi ha quatre requisits per ser escolta:  

  • ♦ Tenir de 25 en endavant.
  • ♦  Comprensió del català i del castellà.
  • ♦  Viure un moment d’estabilitat emocional.
  • ♦  Disposar de 10 hores al mes per dedicar-les a escoltar els altres.

 

La incorporació al nostre voluntariat és un procés acurat per garantir el benestar de tothom. 

1 Entrevista personal

És un intercanvi d’informació, expectatives i compromisos. Primer perquè la persona pugui valorar si vol formar part de l’entitat. També és una trobada que ens serveix per conèixer millor al futur voluntari i valorar la idoneïtat en qüestió pel desenvolupament de les tasques voluntàries.

2 Formació inicial

El procés formatiu consta d’una primera part teòrica amb l’objectiu donar els recursos teòrics en el marc de l’escolta activa, gestió emocional i patologies mentals per afrontar les diverses tipologies de trucades que rebem. Busquem un servei de qualitat per qui ens necessita com també vetllar pel voluntari.

3 Pràctiques amb un tutor

La segona fase de la formació és pràctica tant amb trucades simulades com reals. D’aquesta forma l’assimilació és progressiva apoderant a les persones voluntàries per tal d’oferir un servei de qualitat.

Formació continuada

Oferim un seguiment personalitzat de la tasca que desenvolupen les persones voluntàries. Aquest procés de caràcter bianual convida a les persones voluntàries a assistir a sessions on es debat sobre l’atenció que ofereixen a partir de casos reals enregistrats.

Fes-te voluntari


Sigues una veu amiga

Tens algun dubte?

Posa't en contacte amb el nostre equip

Scroll to Top