Go to Top

Voluntariat

Incorporació al nostre voluntariat

Voluntariat i solidaritat són valors intrínsecs a la nostra missió i visió. Totes les persones que atenen les trucades al 93 414 48 48 ho fan de forma voluntària i altruista. Si vols formar-ne part, ara pot ser el moment.

Sempre necessitem més voluntaris i voluntàries que:

* Tinguin preferentment entre 25 i 70 anys.
* També una bona comprensió del català i del castellà.
* Visquin un moment d’estabilitat emocional.
* Disposin de 10 hores al mes per dedicar-les a escoltar els altres.

La incorporació al nostre voluntariat és un procés acurat que es fa de forma continuada i consta de:

1. Entrevista informativa

És un intercanvi d’informació, expectatives i compromisos per tal que el candidat/a pugui valorar si l’interessa continuar el procés i si hi ha viabilitat real en la seva disponibilitat. També es realitza un test de personalitat, amb la finalitat de copsar si existeix risc d’afectació per part del candidat/a i com és el seu perfil personal. Hem de tenir en compte que sovint la tasca del voluntari és contenir situacions de molta angoixa i amb forts components emocionals. Hem de vetllar perquè qui truca rebi la millor atenció, però també perquè qui escolta estigui ben capacitat per fer-ho i no es trobi en situació de risc que li pugui resultar perjudicial.

2. Entrevista personal

Aquesta entrevista té la finalitat de conèixer més a fons la persona, les seves circumstàncies i la seva trajectòria. Valorem aspectes com l’equilibri general, l’estabilitat emocional, la tolerància, l’objectivitat o la facilitat per a la comprensió i l’expressió. L’objectiu final del procés d’incorporació no és un altre que valorar de forma acurada si el voluntariat del Telèfon de l’Esperança és adient a les característiques personals i la situació actual del candidat/a.

3. Formació inicial

Quan tenim un grup mínim de persones convoquem la formació inicial que consta de dos itineraris, un de pràctic (cinc sessions) i un de teòric (tres sessions) que es van alternant fins que la persona està preparada per a portar a terme aquest voluntariat. Tot el procés de formació inicial suposa una dedicació mínima de 22 hores. Aquestes sessions es porten a terme en dissabtes i dies laborables.

Línia de Servei – Esplugues Televisió (ETV)

Entrevista a la Montse Rubio, voluntària i formadora, i l’Alex Muntaner, voluntari, que ens parlen del voluntariat al Telèfon de l’Esperança a ETV Línia de Servei.

Anunci per al voluntariat

Àudio: Nou anunci per al voluntariat
Amb la col·laboració de Ràdio Arenys

Més informació sobre voluntariat

Llei 25/2015, del Voluntariat i de Foment de l’Associacionisme

Manual del curs d’Iniciació al Voluntariat

Si vols formar part del nostre voluntariat, truca’ns al 93 202 02 60 de dilluns a divendres de 9 a 17 hores per tal de concertar dia i hora per a la primera entrevista.